Forside Info Musikk Mat/drikke Foto

Scones.

I kveld tar jeg meg litt fri fra skolearbeid. Både fordi det er fredag og fordi jeg ikke klarer å konsentrere meg. Men i morgen er det på'n igjen, så det er ikke noe som heter "helg" her bortsett fra at jeg kan ta meg tid til trening med god samvittighet, og spise masse godteri!

På onsdag og torsdag var jeg effektiv med lesing og notering hjemme, så i går lagde jeg meg scones til lunsj! Veldig godt. :)

Oppskriften fant jeg på United Bakerie's blogg :

Ingredienser:

5 dl hvetemel

0,5 ts salt

2,5 ts bakepulver

4 ss smør

1,7 dl melk

2,5 dl revet ost

 

Slik gjør du:

Bland mel, salt og bakepulver sammen og kna inn smøret. Tilsett melk og ost. Del deigen i to. Form deigemnene til to runde deiger og press ned på bakepapiret så de er ca 1,5 - 2 cm høye. Del deigen inn i fire emner og prikk med en gaffel. Stekes på 200 grader i 12-15 minutter. De skal bli gylne og fine.

 

Jeg droppet osten siden jeg ikke hadde noe ost, og tok heller i rosiner og valnøtter. Man kan variere denne oppskriften uendelig! Man kan f.eks. ha mørk sjokolade, honning, forskjellig type nøtter, krydder osv. Jeg byttet også litt av hvetemelet ut med havregryn og grovmel for en sunnere versjon. :)

Ha en fin helg dere!

Én kommentar

Elin

23.04.2013 kl.14:26

Hei!

Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!

Varme hilsen,

Elin

Alleoppskrifter

http://www.alleoppskrifter.no/

Skriv en ny kommentar

hits